Winterse sinaasappelwhisky

Sinds ik mijn eigen limoncello ben gaan maken, heb ik de smaak van het likeur maken helemaal te pakken. Nu de winter voor de deur staat, wil ik met jullie het recept delen van mijn heerlijke sinaasappelwhisky, die met de warme smaak van kaneel en steranijs perfect is voor de koude dagen.

Mijn inspiratie voor deze sinaasappelwhisky heb ik gehaald uit het boek Brouw het zelf van Nick Moyle en Richard Hood. Mijn bereidingswijze is gebaseerd op een recept uit dit boek, alleen heb ik de hoeveelheden van de ingrediënten naar eigen smaak aangepast.

Voor de sinaasappelwhisky heb je nodig:

– 70 cl whisky
– 3 zoete (biologische) sinaasappels, bijvoorbeeld navelsinaasappels
– 120 g rietsuiker
– 2 kaneelstokjes
– 2 stuks steranijs

En zo maak je het:

1. Was de sinaasappels in warm water, schil ze met een dunschiller en pers ze uit. Doe daarna de schillen en het sap in een (weck)pot. Ik gebruik zelf altijd onbehandelde biologische sinaasappels, omdat reguliere sinaasappels meestal bespoten zijn en er op de schil vaak een waslaagje is aangebracht. Of en waarmee sinaasappels behandeld zijn, vind je als het goed is op de verpakking.

2. Voeg aan het sap en de schillen de steranijs, kaneelstokjes, suiker en whisky toe. Sluit de pot goed af, schud een paar keer flink en zet hem drie weken op een koele en donkere plek.

3. Schud dagelijks, totdat de suiker is opgelost. Daarna hoeft het nog maar heel af en toe.

4. Als de sinaasappelwhisky klaar is, kan hij gezeefd en gebotteld worden. Ik gebruik zelf altijd een fijnmazige keukenzeef, maar je kan ook een kaas- of neteldoek, of koffiefilter gebruiken. Proost!

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,
Vorig artikel Volgend artikel

Reacties

Reageer
  • Michelle
  • december 20, 2018
  Beantwoorden

  Mmm, ik houd normaal niet zo van whisky, maar dit lijkt me lekker!

  • Jesse
  • december 20, 2018
  Beantwoorden

  Heel lekker! Mooie foto ook!

  • Lonneke
  • december 30, 2018
  Beantwoorden

  Ik heb m geproefd en hij is echt heerlijk!😋

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *