Tijd voor tijmthee

Het is december, een tijd van lichtjes en gezelligheid, maar helaas ook vaak van hoesten en snotteren. Ik heb zelf al een flinke verkoudheid te pakken en ben al dagenlang aan het snuiten, niezen en kuchen. Vroeger, als kind, kreeg ik dan van die lekkere tijmsiroop van mijn moeder, maar nu drink ik tijmthee. Een stuk minder zoet, maar met hetzelfde verzachtende effect op de luchtwegen.

Ik gebruik zelf altijd gewone keukentijm (Thymus vulgaris) in de thee, maar ook andere tijmvarianten zijn geschikt en hebben vaak elk weer een eigen smaak of geur. Zo zijn er bijvoorbeeld citroen- en sinaasappeltijm, die aan de thee een extra citrussmaakje geven, en lavendeltijm, lekker als je van een vleugje lavendel houdt.

Bereiding
Voor één kop thee gebruik ik meestal twee takjes verse tijm, die ik vijf minuten laat trekken. Mocht je nou geen verse tijm in huis hebben, dan kan je ook een halve theelepel gedroogde tijm gebruiken en dat in een thee-ei doen.

Voeg om het af te maken nog een lekkere scheut honing toe. Naast tijm verlicht ook honing namelijk hoest en keelpijn. Bovendien vormen ze ook gewoon een heerlijke combinatie, dus probeer deze thee ook zeker eens als je niet grieperig of verkouden bent.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vorig artikel Volgend artikel

Reacties

Reageer
    • Jesse
    • december 7, 2018
    Beantwoorden

    Klinkt lekker! En beterschap met de verkoudheid natuurlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.